FAQ & Brouw-blog

  1. De 10 geboden voor thuisbrouwers

    Geniet van je eigen gebrouwen bier met deze 10 geboden voor thuisbrouwers
    Misschien zijn wij wat bevooroordeeld, maar wat ons betreft is het brouwen van je bier echt de mooiste hobby die er bestaat. Met deze 10 geboden voor jou als thuisbrouwer hopen wij je te inspireren en je aandacht te richten op de belangrijkste onderdelen hiervan. Zodat jij uitgroeit tot een topbrouwer. Enjoy!
    Lees meer »
  2. Het brouwproces van speciaalbier uitgelegd

    Hoe werkt het brouwproces van bier?

    Leuk dat je bij Brewz je speciaalbier zelf kunt brouwen.. maar hoe gaat nu eigenlijk het hele brouwproces in een brouwerij? We leggen je in een vogelvlucht uit hoe het brouwen van bier in zijn werk gaat. Het proces begint bij het schroten van het mout. Daarna is het tijd om zetmeel om te zetten in suiker. Vervolgens gaan we het Wort koken en hop toevoegen. Nadien wordt het Wort gekoeld en gaat de vergisting plaatsvinden. Als laatste stap wordt het bier gebotteld en is het bier klaar om te proeven. Proost!

     

    Bij het bier brouw proces dat je met een startset van Brewz kunt brouwen is het moeilijkste deel van het proces al gedaan, zodat je thuis simpel en snel je bier kunt brouwen. Benieuwd hoe

    Lees meer »
  3. Het perfecte flesje om mee te bottelen voor thuisbrouwers

    Het perfecte flesje voor thuisbrouwers

    De zoektocht naar het ideale type fles om thuis bier te brouwen

    Er zijn voor jou als thuisbrouwer vele soorten bierflesjes te koop om je bier in te bottelen. Bij Brewz hebben we het ideale flesje voor je samengesteld: het beugelflesje herkenbaar aan de groene rand op de dop. We vertellen je graag wat er nou zou slim is aan dit flesje...

    Hygiëne

    Het allerbelangrijkste punt! Je hebt veel tijd gestopt in je brouwsel en wil natuurlijk genieten van je resultaat zonder infecties door bacterien of andere problemen. Daarom is het zaak dat je de flesjes goed kunt reinigen. Kieren en naden waar bacterien zich kunnen ophopen zijn funest. De doppen van onze beugelflessen zijn speciaal gemaakt uit 1 stuk zonder naden en kieren. Er kan dus nooit iets achterblijven zodat je ze keer op keer goed kunt schoonmaken en hergebruiken.

    Lees meer »
  4. Hoe kan ik mijn bier toevoegen in de web-app?

    1. Ga naar "Mijn Brouwerij" en zorg dat je ingelogd bent.

    2. Kies in het overzicht voor "Toevoegen" en volg de instructies op je scherm

    OF

    Scan de barcode op het label van de zak met bier d.m.v. een QR code scan-app

    Lees meer »
  5. Hoe krijg ik toegang tot de web-app?

    Lees meer »
  6. Hoe lang is mijn bier houdbaar?

    Nadat het Brewz bier gerijpt is kun je het bier drinken. De web-app geeft dit voor je aan.

    Vanaf dat moment is het bier ongeveer 3 maanden goed op smaak. Daarna neemt de smaak langzaam af, met name bij de bierstijlen met veel hoparoma.

     

    Bewaartips

    • Bewaar je bier op een koele plek (maximaal 12 graden)
    • Stel het nooit bloot aan licht
    • Zet bierflesjes altijd rechtop

     

    Bier bederft eigenlijk niet

    Bier zelf kan eigenlijk niet bederven. De alcohol, hop en het zuurgehalte zorgen ervoor dat er geen bederfelijke organismen in groeien. Echter, de smaak verandert wel... soms ten goede maar voor de meeste bierstijlen niet naar wens.

    Lees meer »
  7. Hoe stel ik e-mail en/of SMS reminders in?

    Bij Brewz maken we je het graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom heb je de mogelijkheid om gratis reminders van ons te ontvangen wanneer je een actie in het brouwproces moet uitvoeren.

     

    Reminders kun je activeren door in te loggen in je account.

    • Kies vervolgens voor "account gegevens"
    • Scroll naar "Contact instellingen"

     

    Hier kun je SMS reminders en E-mail reminders in- en uitschakelen door "Ingeschakeld" of "Uitgeschakeld" te selecteren.

    Vergeet bij het inschakelen van de SMS reminders niet om een geldig 06 nummer op te geven.

     

    Wanneer ontvang ik een reminder?

    • 1 dag voorafgaand aan een actie
    • op de dag zelf
    • 1 dag na de actie, wanneer je de actie vergeten bent uit te voeren

     

    Hoe laat ontvang ik een reminder?

    Lees meer »
  8. Wanneer moet ik beginnen met brouwen?

    Zodra je pakket binnen is kun je beginnen met brouwen. Gebruik hiervoor de web-app.

    Je hoeft niet direct na ontvangst te starten. Tot aan de THT datum kun je het product gebruiken.

    • De THT datum staat op het etiket
    • We raden aan het product binnen 3 maanden na ontvangst te gebruiken. De hop-aroma's die in het product zitten zijn dan nog het meest vers
    Lees meer »
  9. Hoe krijg ik mijn gratis eigen bier etiketten?

    Bij je Brewz bestelling krijg je - als je dat wil - gratis eigen bier etiketten. 

    Dit kun je eenvoudig aangeven voordat je het product naar keuze in je winkelmand toevoegt.

    • Selecteer "Ja" bij "Gratis etiketten meesturen?" 
    • Geef bij "Naam van mijn bier op het etiket" je zelf verzonnen biernaam op
    • Wij drukken je etiketten en sturen deze mee bij je bestelling
    • Jij plakt de etiketten na het bottelen op je flesjes

     

    Lees meer »
  10. Mijn vergisting is gestopt maar ik moet pas een aantal dagen later bottelen

    Is je vergisting gestopt (dus er ontsnappen geen bubbels meer) maar geeft de app aan dat je nog een aantal dagen moet wachten?

    Geen probleem! Dit is volkomen normaal... je kunt het dus rustig afwachten.

     

    Hoe zit dat eigenlijk met de vergisting van mijn bier?

    De vergisting van bier verloopt in verschillende fasen. De gist eet tijdens deze fasen de suikers op die in je zak met moutextract (het "Wort") aanwezig is.

    • De eerste fase van je vergisting (lag-fase) begint gelijk na het toevoegen van je gist (ook wel "enten" genoemd). In deze fase moet de gist wennen aan de nieuwe omgeving en is nog klein in aantal. De gist eet voedingsstoffen uit het Wort en begint langzaam aan te groeien en actief te worden
    • De tweede fase van je vergisting (high krausen) begint na maximaal 24 uur en duurt tot enkele dagen. In deze fase groeit de gist erg hard en zet een groot deel van de suikers om in alchohol. Er ontstaat een flinke
    Lees meer »
Posts loader