Maandelijkse Archieven: mei 2020
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
1. Ga naar "Mijn Brouwerij" en zorg dat je ingelogd bent.
2. Kies in het overzicht voor "Toevoegen" en volg de instructies op je scherm
OF
Scan de barcode op het label van de zak met bier d.m.v. een QR code scan-app
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Brewz heeft een speciaal gedeelte van haar website ingericht om je te helpen brouwen. Dit noemen we een 'web-app'.
Je hebt een account nodig om hiervan gebruik te maken (en je dient ingelogd te zijn). Nog geen account? Maak hier een account aan (gratis).
- Afhankelijk van je apparaat kom je als volgt naar de app toe:
Mobiel
Klik op het menu icoon om het algemene menu te openen. Klik vervolgens onderaan op "Mijn Brouwerij".
Tablet (klein)
Klik op het menu 'producten' om het algemene menu te openen. Klik vervolgens onderaan op "Mijn Brouwerij"
Laptop, PC of tablet (groot)
Klik in de zwarte menubalk helemaal rechts op "Mijn Brouwerij".
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Nadat het Brewz bier gerijpt is kun je het bier drinken. De web-app geeft dit voor je aan.
Vanaf dat moment is het bier ongeveer 3 maanden goed op smaak. Daarna neemt de smaak langzaam af, met name bij de bierstijlen met veel hoparoma.
Bewaartips
- Bewaar je bier op een koele plek (maximaal 12 graden)
- Stel het nooit bloot aan licht
- Zet bierflesjes altijd rechtop
Bier bederft eigenlijk niet
Bier zelf kan eigenlijk niet bederven. De alcohol, hop en het zuurgehalte zorgen ervoor dat er geen bederfelijke organismen in groeien. Echter, de smaak verandert wel... soms ten goede maar voor de meeste bierstijlen niet naar wens.
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Bij Brewz maken we je het graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom heb je de mogelijkheid om gratis reminders van ons te ontvangen wanneer je een actie in het brouwproces moet uitvoeren.
Reminders kun je activeren door in te loggen in je account.
- Kies vervolgens voor "account gegevens"
- Scroll naar "Contact instellingen"
Hier kun je SMS reminders en E-mail reminders in- en uitschakelen door "Ingeschakeld" of "Uitgeschakeld" te selecteren.
Vergeet bij het inschakelen van de SMS reminders niet om een geldig 06 nummer op te geven.
Wanneer ontvang ik een reminder?
- 1 dag voorafgaand aan een actie
- op de dag zelf
- 1 dag na de actie, wanneer je de actie vergeten bent uit te voeren
Hoe laat ontvang ik een reminder?
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Zodra je pakket binnen is kun je beginnen met brouwen. Gebruik hiervoor de web-app.
Je hoeft niet direct na ontvangst te starten. Tot aan de THT datum kun je het product gebruiken.
- De THT datum staat op het etiket
- We raden aan het product binnen 3 maanden na ontvangst te gebruiken. De hop-aroma's die in het product zitten zijn dan nog het meest vers
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Bij je Brewz bestelling krijg je - als je dat wil - gratis eigen bier etiketten.
Dit kun je eenvoudig aangeven voordat je het product naar keuze in je winkelmand toevoegt.
- Selecteer "Ja" bij "Gratis etiketten meesturen?"
- Geef bij "Naam van mijn bier op het etiket" je zelf verzonnen biernaam op
- Wij drukken je etiketten en sturen deze mee bij je bestelling
- Jij plakt de etiketten na het bottelen op je flesjes
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Is je vergisting gestopt (dus er ontsnappen geen bubbels meer) maar geeft de app aan dat je nog een aantal dagen moet wachten?
Geen probleem! Dit is volkomen normaal... je kunt het dus rustig afwachten.
Hoe zit dat eigenlijk met de vergisting van mijn bier?
De vergisting van bier verloopt in verschillende fasen. De gist eet tijdens deze fasen de suikers op die in je zak met moutextract (het "Wort") aanwezig is.
- De eerste fase van je vergisting (lag-fase) begint gelijk na het toevoegen van je gist (ook wel "enten" genoemd). In deze fase moet de gist wennen aan de nieuwe omgeving en is nog klein in aantal. De gist eet voedingsstoffen uit het Wort en begint langzaam aan te groeien en actief te worden
- De tweede fase van je vergisting (high krausen) begint na maximaal 24 uur en duurt tot enkele dagen. In deze fase groeit de gist erg hard en zet een groot deel van de suikers om in alchohol. Er ontstaat een flinke
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Het duurt bij de meeste bieren tot ongeveer 7 dagen voordat je het bier kunt bottelen. Waarom is dat?
- Ondanks dat er geen of heel weinig bubbels meer ontsnappen, is de gist nog actief om alle suikers in je bier om te zetten in alcohol. De moeilijkste suikers eet de gist als laatste.
- Wanneer je het bier te vroeg bottelt ontstaat er te veel druk in het flesje. Daardoor loop je het risico dat je bier letterlijk uit je flesje spuit zodra je deze open doet (ook wel "gushing" genoemd).
- Daarnaast bestaat het risico dat je flesjes knappen, wat gevaarlijk kan zijn i.v.m. glas scherven.
- Bij Brewz willen we dat je ons product veilig kunt gebruiken. Daarom nemen we een aantal dagen marge voor de zekerheid. Daarnaast laten we jou nog een keer checken of er echt geen enkele bubbel meer uit je bier ontsnapt voordat je gaat bottelen.
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Let op dat je niet meer suiker toevoegt aan je bier dan voorgeschreven.
Waarom is dat?
We voegen bij het bottelen een klein beetje suiker toe zodat er koolzuur in je bier komt. Dat zorgt voor de "prik" in je bier en de schuimkraag.
Hierdoor ontstaat een lichte druk in je flesjes.
Wanneer je teveel suiker in je flesje doet, ontstaat er teveel druk. Het gevolg is dat je bier bij het openen heel hard uit je flesje spuit. In het ergste geval kan zelfs je flesje knappen, dat is gevaarlijk i.v.m. glas scherven.
-
Geplaatst: mei 18, 2020Categorieën: Thuis brouwen tips & tricks
Tijdens het bottelen schenk je het vergiste bier in de bijgeleverde flesjes. Er blijft dan een beetje bier achter in de zak.
- Gooi het overgebleven bier weg
Waarom is dit?
Aan het einde van de vergisting vlokt de gist uit. De gist heeft z'n werk gedaan en zakt grotendeels naar de bodem. Samen met allerlei reststoffen zoals hopresten en dode gistcellen. We noemen dat een sediment.
Dit wil je liever niet in je bier hebben, omdat dit de smaak negatief kan beïnvloeden. Het laatste beetje bier bevat veel van dit sediment. We vullen de zak met bier iets voller af dan voor 6 flesjes. Zodat het sediment netjes achterblijft.