Zelf maken van je speciaalbier met Brewz

1Bestel een startpakket met je favoriete bier soort
2Koppel je bierkit aan de Brewz web-app met de QR code of weblink. Volg de video instructies in de app en brouw je bier
3Wij sturen je een reminder wanneer je iets moet doen of als je iets vergeten bent
4Het proces is verdeeld in drie stappen. Verdeeld over ongeveer drie weken, daarna ben je klaar om te proeven.
5Smaakt het naar meer? Of benieuwd naar iets anders? Bestel onze losse bieren om te brouwen


 

Bekijk het start pakket


Lees alles over brouwen met BrewzVoordat jij begint, heeft Brewz het moeilijkste uit het brouw proces al voor je gedaan

Brouwproces speciaalbier van Brewz

Bij Brewz maken we je bier al een stukje klaar, omdat deze stappen moeilijk thuis goed uit te voeren zijn. Zo zetten we mout om in suikers, voegen we hop toe en brengen we het aan de kook. Het resultaat is "Wort", een soort dunne, zoete siroop. Dit vormt de basis voor elk bier, net zoals in een brouwerij. Dit vullen we voorzichtig af in aluminium zakken. Deze zakken bestel je eenvoudig via onze webshop en sturen we via pakketpost naar je toe samen met andere ingrediënten.

Hierna ben jij aan de beurt om hier een heerlijk biertje van te maken!

 

De stappen in het brouwproces

 Vergisten van je speciaalbier

Bier brouwen proces vergisten

We leveren een zakje gist (en soms ook hop) mee. Dit voeg je toe aan de zak met Wort, het kost ongeveer 30 minuten tijd. De gist wordt actief en gaat de suiker uit de Wort omzetten in alcohol. De gist maakt hierbij koolzuur aan zodat je bier goed beschermd wordt tegen zuurstof. Het vergisten duurt ongeveer een week, afhankelijk van welk speciaalbier je maakt. Wij helpen je met onze web-app herinneren wanneer het tijd is om de volgende stap uit te voeren.

 

Je speciaalbier bottelen

Bier brouwen proces bottelen

Zodra de vergisting van je bier is voltooid, vul je het speciaalbier af in de Brewz beugelflesjes. Ook dit is in een half uurtje gedaan. Aan elk flesje voeg je een klein schepje brouwsuiker toe, hierdoor komt er koolzuur in je bier. Zodat je bier staks een "bite" heeft en een mooie toet schuim. Want dat willen we.

 

Je speciaalbier laten rijpen

Bier brouwen proces rijpen

In deze stap wordt de smaak van het speciaalbier nog verfijnder. En de gist ruimt tegelijk ongewenste bijsmaken op. Het rijpen duurt tussen de 2 en 6 weken afhankelijk van het soort bier. Witbier is bijvoorbeeld het snelst. Bij het rijpen wordt je geduld op de proef gesteld, maar het is de moeite waard. Geniet ervan!