Het perfecte flesje voor thuisbrouwers

De zoektocht naar het ideale type fles om thuis bier te brouwen

Er zijn voor jou als thuisbrouwer vele soorten bierflesjes te koop om je bier in te bottelen. Bij Brewz hebben we het ideale flesje voor je samengesteld: het beugelflesje herkenbaar aan de groene rand op de dop. We vertellen je graag wat er nou zou slim is aan dit flesje...

Hygiëne

Het allerbelangrijkste punt! Je hebt veel tijd gestopt in je brouwsel en wil natuurlijk genieten van je resultaat zonder infecties door bacterien of andere problemen. Daarom is het zaak dat je de flesjes goed kunt reinigen. Kieren en naden waar bacterien zich kunnen ophopen zijn funest. De doppen van onze beugelflessen zijn speciaal gemaakt uit 1 stuk zonder naden en kieren. Er kan dus nooit iets achterblijven zodat je ze keer op keer goed kunt schoonmaken en hergebruiken.

Beugelfles sluiting zonder kieren en naden

 

Veiligheid

Het ene glas is de andere niet. De betere glasfabrikanten voeren per batch druktesten en kwaliteitstesten uit zodat je zekerheid hebt over bijvoorbeeld de drukbestendigheid. De door ons gebruikte flessen zijn gecertificeerd zodat de veiligheid gegarandeerd is. Daarnaast is de beugelsluiting op maat ontworpen op de afmetingen en eigenschappen van de flesjes. Bij een te grote druk op het flesje zal de dop eerder onder de druk bezwijken dan het flesje.

 

Roestvrij stalen beugel, bestand tegen reinigingsmiddelen

De beugelsluitingen die wij leveren zijn van roestvrij staal en door ons getest i.c.m. reinigingsmiddelen. Dit type staal wordt niet aangetast en blijft keer op keer keurig heel. Niet-RVS staal gaat oxideren, het staal breekt af en zal wit poeder gaan afgeven. Dat moeten we niet willen! Veel thuisbrouw winkels verkopen helaas de niet RVS variant.

 

Goedkoper dan kroonkurken

Je hebt bij flestypes met een kroonkurk elke keer nieuwe kroonkurk doppen nodig. Plus een fatsoenlijk dop apparaat dat lang meegaat. Bij beugelflesjes is dit allemaal niet nodig.

 

Het geluid

Tot slot: wat is er nu mooier dan het 'plop' geluid zodra je de fles open doet. De perfecte start voor een goede slok speciaalbier!